360 м от асфалта на пътя край Своге не отговаря на изискванията

1528 преглеждания

Констатацията е на лабораторията на АПИ

В участък от 360 метра от пътя съставът на асфалтовата смес не е отговарял на утвърдената рецептура. Няма подмяна на документи по случая с автобусната катастрофа край Своге, при която загинаха 20 души. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” Светослав Глосов.

Той уточни, че това е констатация на лабораторията на АПИ, установена при взетите контролните проби от пътната агенция, но експертизите, възложени от прокуратурата, предстоят. „Вариантите са много. Възможно е да е свършил инертният материал и асфалтовата база да е вложила малко по-различен материал. Възможно е да има грешка при дозирането на сместа”, отбеляза Глосов.

Шефът на пътната агенция не се ангажира със срок, в който ще има окончателни резултати за инцидента край Своге, като допълни, че това е работа на прокуратурата и следствието.

Припомняме, че тежкият инцидент стана на 25 август, когато автобус със самодейци излезе от пътя и след над 20-метров полет падна върху асфалтова площадка под нивото на пътното платно.

EspressoNews

Източник bTV