4 отбора от две държави премериха сили в "Костинбродско лято" 2019

1971 преглеждания

Успешно премина първият по рода си международен детски футболен турнир

Най-големият детски футболен турнир в община Костинброд – „Костинбродско лято“ събра малки и големи любители на футбола тази неделя – 16 юни на стадион „Бенковски“ в града. В специалното състезание участваха 4 отбора от 2 страни. Първото издание на „Костинбродско лято“ събра малчугани от три възрастови групи – родени през 2006 г., през 2008 г. и през  2010 г. Организатори на турнира са фирма “БУЛАГРО 97“ АД, в лицето на Иво Гълъбов, заедно с Общинския футболен клуб „Костинброд-2012“, Oбщина Костинброд и подкрепата на Българския футболен съюз /БФС/.

Турнирът вече е включен в календара на БФС. Тази новина съобщи пред присъстващите председателят на Областния съвет на БФС Петьо Дончев. Той благодари на ръководството на Община Костинброд и на генералния спонсор /БУЛАГРО/ за това, че стимулират развитието на футбола по места.

Кметът на Костинброд Трайко Младенов и д-р Атанас Тенев - председател на местния Общински съвет откриха турнира като пожелаха честна и спортсменска игра.

Участници в първия по рода си международен турнир бяха отборите на ОФК „Костинброд-2012“- гр. Костинброд, ФК „Балкански“-гр. Димитровград, Р Сърбия, ФК „Раднички“-гр. Пирот, Р Сърбия и ФК „Левски“-гр. София. Съдийстваха професионални съдии от БФС, а коментара на двубоите бе на Иво Райчев, познат на феновете от Дарик радио.

Състезанието започна със среща между отборите на ОФК „Костинброд-2012“ и ФК Балкански. Мачът завърши 6:1 с 4 гола от Милорад Игнатов и по 1 от Теодор Кишпарски и Мартин Тодоров. Детската школа на ФК „Левски“ победи ФК „Раднички“, Пирот.

На малкия финал на 4 място се класира ФК „Балкански“,  гр. Димитровград, а трети остана ФК „Раднички“, гр. Пирот.

Финалната среща бе между децата от ОФК „Костинброд-2012“ и ФК „Левски”, гр.София, като отборът на сините победи домакините с 6:0.

Преди да започне дългоочакваният демонстрационен мач на ветераните от ФК „Левски“-София и ОФК „Костинброд“,децата, премерили сили в „Костинбродско лято“-2019 получиха своите награди.

Петьо Дончев – председател на Областния съвет на БФС награди кметовете на трите общини: Костинброд  - Трайко Младенов, Димитровград –Владица Димитров и Пирот – Владан Васич за съдействието и подкрепата на международния детски турнир. Награда беше предвидена и за българския консул в Димитровград.

Следващите награди бяха подсигурени от фирма „БУЛАГРО 97“ АД и БФС, както следва:

Статуетката за най-добър играч отиде в отбора на ФК „Раднички“, Пирот. Наградата връчи Йордан Косподинов.

Статуетка за най-добър защитник спечели отборът на ФК „Левски“. Наградата връчи Георги Славчев.

Статуетка за най-добър полузащитник спечели отборът на Димитровград – ФК „Балкански“. Наградата връчи Дончо Донев.

Статуетка за най-добър нападател взе отборът на ОФК „Костинброд-2012“ за Милорад Игнатов. Наградата връчи Георги Иванов-Гонзо.

Ем Би Пи наградата отиде при ФК “Левски“. Наградата връчи Иво Гълъбов от „Булагро 97“ АД.

За 4-то място бяха наградени ФК „Балкански“, Димитровград от Дончо Донев. Специалната награда за отбора е 25 билета за мача Левски-Ботев на стадион „Георги Аспарухов“.

За 3-то място наградени бяха „Раднечки“, Пирот от д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд. Специалната награда за отбора е 25 билета за мача Левски – Сертиш.

2-ро място за „Костинброд-2012“ бяха наградени от Иво Гълъбов. Специалната награда за отбора е 25 билета за мача България-Чехия.

1-во място с голяма купа от турнира „Костинбродско лято“ е за  „Левски – София“. Децата бяха наградени от Трайко Младенов – кмет на община Костинброд. Специалната награда за отбора е 25 билета за мача България- Англия и парична награда от 1000 лв.

Неделният ден завърши с демонстративен, приятелски мач между ветераните от ОФК „Костинброд“ и ФК „Левски-София“. На стадион „Бенкосвки“, кв. Маслово се изявиха имена като Георги Иванов- Гонзо, Станислав Ангелов, Елин Топузаков, Христо Йовов, Йордан Косподинов, Цветан Генков, Росен Крумов, Чавдар Русев, Костадин Кръстанов, Александър Гидионов и други легенди на българския футбол. Всички показаха истински феър плей и професионализъм и след зрелищен мач, срещата завърши равен 3:3.

EspressoNews
Източник: Община Костинброд