40 годишнина на ТД „Люляк“, Костинброд

1291 преглеждания

През 1976г. се поставя началото на организирания туризъм в гр.Костинброд от г-н Славчо Славов. Той учредява туристическото дружество на 19.05.1976г. с присъствието на още 76 души в сградата на ДЗС Костинброд. Поради здравословни проблеми на 40 годишният юбилей на пенсионерски клуб „Люляк“ г-н Славов не присъства, но съпругата му присъстваше от негово име.

Юбилеят започна с поздравителна реч на г-жа Теменужка Топалова - председателя на клуб „Люляк“. Тя благодари на всички за присъствието и после запозна присъстващите с доклад, който даде обширна информация  за създаването на туристическо дружество „Люляк“, за дейността му през годините, до прекратяване на дейността на дружеството и отриването на пенсионерски клуб „Люляк“. Тя искренно благодари от свое име и от името на всички туристи на кмета на община Костинброд - г-н Трайко Младенов, на общинското ръководство и цялата общинска администрация, за съдействието и спомагането на клуба при всяко организиране на дейстност от негова страна.

Г-жа Теменужка Топалова даде думата на г-н Трайко Младенов - кмет на община Костинброд. Той поздрави всички за 40 годишния юбилей. Фактът, че членовете са толкова много и че са силни, ентусиазирани и единни радва всички. „Онова което аз мога да кажа с максимално уважение към всички ви, с ръка  на сърцето е, че ние винаги ще помагаме с каквото можем и никога няма да ви пречим, аз го декларирам пред всички ви от мое име и от името на общинското ръководство.“. На територията на община Костинброд за огромно съжаление няма еко пътеки, но г-н Младенов заедно с екипа в община Костинброд, ще работят в тази посока и ще направят всичко възможно, за да постигнат положителни резултати в това направление. Ако се постигнат резултати в полза на еко пътеките ще е великолепно, защото имаме страхотна природа, на която за съжаление не можем да се радваме и разходим сред нея. „Мога да ви пожелая само всичко най-хубаво, весело изкарване днес и отново бъдете живи и здрави.“ – каза още кмета на община Костинброд.

„Поздравявям ви че сте така единни, че сте така сдружени, това ми напомня на много хубави дни в този клуб. И дано още дълги години да действате така. Приятен ден ви желая на всички и  да сте живи и здрави.“ – г-жа Надежда Славова поздрави туристите от нейно име и от името на основателя на туристическото дружество г-н Славчо Славов.

Източник: Община Костинброд