44-ти туристически събор на връх Грохотен

3319 преглеждания

На 20-ти и 21-ви август се проведе традиционния  туристически събор на връх Грохотен, община Своге. Съборът, организиран  от Туристическо дружество "Искърски пролом"- град Своге, съвместно с Община Своге се провежда за 44-ти пореден път във връзка с честването на 121 години организирано туристическо движение в България.

Съборът бе официално открит на 20-ти от председателя на туристическото дружество и председател на общински съвет Своге г-н Красимир Петков. Поздравления от името на кмета на Община Своге г-н Емил Иванов поднесе заместник- кметът инж. Георги Петков. Вечерта продължи с много музика и народно веселие. Организаторите бяха осигурили палатков лагер за всички, желаещи да пренощуват под открито небе. Посетителите  имаха възможността да се насладят на невероятно вкусната боб чорба, любезно сготвена от домакините.

През  втория ден от традиционния за общината събор бе инициирано  почистване на трасето до  връх Грохотен от  заместник- кмета с ресор образование, култура и социални дейности г-жа Нина Копринджийска, съвместно със служители на общинската администрация. След края на събора местността е изцяло почистена от организаторите и участниците в събота, а събраните чували с боклуци са извозени до съответните места за изхвърляне на отпадъци в града.

 Пътят от град Своге до връх Грохотен, по който традиционно всяка година минават пеша и с превозни средства над 300 туристи беше ремонтиран и вече е напълно проходим от Община Своге и с леки автомобили.

EspressoNews

 

Тагове