50 кг. пластмасови капачки събраха децата от ЧДГ „Ерих Кестнер“ в подкрепа на благородна кауза

2933 преглеждания

Това е поредният път, в който мъниците подкрепят "Капачки за бъдеще"

Петдесет килограма капачки дариха децата от ЧДГ „Ерих Кестнер“-гр. София за инициативата „Капачки за бъдеще“. Мъниците за пореден път проявяват усърдие и постоянство в събирането, в името на благотворителната кауза за закупуването на кувьози за нуждаещи се АГ болници. 

За да постигнат този завиден резултат, децата ежедневно донасяли в джобчетата си капачки от използваните бутилки у дома, споделят педагозите в забавачката и допълват, че мъниците успели да запалят и своите родители да събират ценния отпадък.

Обзети от духа на добротворчеството, децата превърнаха своето дарение в истинско произведение на изкуството. След като разделиха капачките по цветове и подредиха туби в цвета на националния трибагреник, по инициатива на тяхната преподавателка  , мъниците изработиха с капачките огромно пано с надпис „Капачки за бъдеще“.

За да предадат събраното количество малчуганите поканиха и своите родители, които с ентусиазъм се отзоваха, въпреки почивния ден. Така пред пункта за предаване на капачки се събраха деца от всички групи на ЧДГ „Ерих Кестнер“ и от Подготвителен клас, придружени от техните родители. И понеже благотворителността е добродетел, която се цени от всички, към тях се присъединиха и осмокласници от гимназия „Ерих Кестнер“.

Когато кантарът на добротата показа 50 кг, всички присъстващи малки и големи, изпитаха неповторимата емоция, че са направили нещо голямо, което се състои и в малкия жест, защото знаят, че дори и той може да спаси живот.

С приповдигнато настроение и стоплени сърца мъниците от ЧДГ „Ерих Кестнер“ се отправиха към домовете си в очакване на зимната благотворителна кампания категорични, че няма да спрат да подкрепят благородната кауза.

Над 10 хиляди души се включиха в събирането на капачки по данни на организаторите на инициативата. В съботния ден бяха събрани над 25 тона, както и някои финансови дарения. Според организаторите, средствата от благотворителното събиране ще стигнат за закупуването на 4 кувьоза, а в кои болници ще отидат, ще бъде уточнено допълнително. От старта на кампанията преди няколко години до момента ценните апарати са получили АГ болници в Червен бряг, Чирпан, Нова Загора, Троян, Ботевград и Кнежа. До тогава най-новият кувьоз в тези лечебни заведения е бил от 1989 година.

EspressoNews
Източник: ЧДГ „Ерих Кестнер“
Снимки: ЧДГ „Ерих Кестнер“, Фейсбук - АСВМ София