7 млн. лв. влага „Ролпласт Груп“ АД в разширяване на производствената си база

5924 преглеждания

С първа копка на 19 април стартира строителството на два склада

Първа копка на проект, свързан с разширяването на производствения комплекс на „Ролпласт Груп“ АД, ще се състои на 19.04.2018 г., от 11:30 ч., в производствената база на компанията в Индустриална зона Костинброд, ул. „Император Константин Велики“ №19. Инвестицията за реализацията на проекта, е в общ размер на 7 мил. лв. Тя включва изграждането на нов склад на едро, склад за готова продукция и административна база.

На събитието г-н Николчев - изпълнителен директор на „Ролпласт Груп“ АД, ще даде старт на строителството на двата склада, които са с общ размер 5100 кв. м. За участие са поканени Емил Караниколов, министър на икономиката, Трайко Младенов, кмет на община Костинброд, както и  представители на общинската и местна власт в Костинброд, представители на бизнеса от региона, служители на компанията и граждани.

След цялостната реализацията на проекта, най-големият производител на на PVC, дървени и алуминиеви прозорци, врати и щори в България ще разполага с 32 000 кв. м производствена база.

„Ролпласт Груп“ АД е създадена през 2000 г. като фирма за производство и продажба на външни и вътрешни щори. За 18 години компанията се превърна в един от водещите производители на врати, прозорци и щори не само в България, но и в Европа. През  2016 г. Ролпласт разширява продуктовата си гама като започва производство и на дървени прозорци и врати. Фирмата има производствена база с обща площ от 32 000 кв.м., През 2017 г. „Ролпласт Груп“ АД  вложи 10.8 млн. лв. в разширяването на производствената си база в Костинброд, като изгради ново производствено хале с площ  11 170 кв. м.

Ролпласт има сертификат за Инвеститор клас А, както и приз за „Инвеститор на годината в областта на преработващата промишленост" за 2009 г., и приз „Инвестиция в разширяване на бизнеса” за 2017 г. на престижните награди „Инвеститор на годината“, организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

EspressoNews