BHTC с две номинации за „Наградите на германската икономика в България“

3192 преглеждания

В категориите „Голямо предприятие“ и „Социален ангажимент“

Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България получи две номинации на престижното издание на „Наградите на германската икономика в България“ за дейността си през 2018 г. Водещият в света производител на климатични системи за автомобилния бранш продължава да се състезава както в категорията „Голямо предприятие“, така и за приза „Социален ангажимент“. „Наградите на германската икономика в България“  за 2018 г. ще бъдат връчени на официална церемония на 24 януари 2019 г. от 19 ч. в Софийската градска художествена галерия.

През 2018 г. Behr-Hella Thermocontrol отбеляза 5 години от стъпването си в България. Първоначалната инвестиция на компанията у нас е ок. 43,5 млн. лв. През  ноември 2018 г. BHTC България получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект за „Изграждане на ново производствено предприятие с цел разширяване на капацитета за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации”. Инвестицията е изцяло за придобиване на нови дълготрайни материални активи за близо 32 млн. лева. Съоръжението ще бъде разположено на площ от 6 480 кв. м. С него броят на производствените линии в BHTC България ще се удвои, а производственият капацитет ще нарасне с 80%. Компанията е значим работодател както за Икономическата зона „София – Божурище“, така и за близките населени места. В предприятието работят 580 души, а с разширяването на производствената дейност през 2019 г. немската компания ще открие още над 250 работни места.

BHTC България има изградена цялостна стратегия за корпоративна социална отговорност и подкрепя каузи, свързани с дуалното обучение и висшето образование, науката, спортни инициативи, инициативи, свързани с опазване на околната среда, подкрепа на нуждаещи се деца, юноши и семейства, както и подкрепа на местни проекти, част от културния живот на гр. Божурище, където се намира производствената база на компанията. BHTC България има и изградена специализирана въвеждаща програма за новопостъпили служители с цел по-бърза адаптация и интеграция в екипа. Компанията създава специален тренинг център за въвеждащото обучение.

В края на 2018 г. BHTC България стартира и своята нова социално отговорна инициатива „Подай ръка – дари усмивка и надежда“. Чрез нея компанията и целият екип на BHTC избират каузи и помагат на хора в неравностойно положение.  

Основана през 1999 г. в Германия, Behr-Hella Thermocontrol GmbH (BHTC) е сред водещите в света компании за климатични системи и термоуправление в автомобилната индустрия. Основните продукти, които предлага, са панели и уреди за обслужване и управление на автомобилни климатични инсталации. Климатични сензори, контролери за въздух и PTC нагреватели за стъкла допълват портфолиото. BHTC покрива целия процес от продуктовия дизайн до производството на цялостната система за климатичен контрол. В този процес BHTC комбинира разнообразни сфери на опит – от софтуер, електроника и механика до всички технологии, необходими за разработката и производството на съществуващите и бъдещите оперативни и дисплейни елементи. В световен мащаб BHTC дава работа на над 1900 служители в държави като Германия, България, Мексико, Китай, Индия, Япония и САЩ. Клиентите на BHTC са Audi, Behr, Bentley, BMW, Bugatti, Chrysler, DAF, Daimler, Daimler Commercial Vehicles, FAW-VW, Ford, Freightliner, GM, Lamborghini, Mack, Mahindra & Mahindra, Mahindra Renault, MAN, Mini, Navistar, Nissan, Paccar, Porsche, PSA, Renault, Renault Samsung, Renault камиони, SAIC, Seat, Skoda, Smart, Subros, S-GM, S-VW, Tata, Volkswagen, Volkswagen Търговски автомобили, Volvo, Volvo Камиони. 

EspressoNews