Flat Lay Power

1690 преглеждания

Практични съвети за перфектни снимки на предмети

Разпилени вещи на пода, закуска на бяла маса, чаша вино(или две),червило, сенки, цветя И всичко снимано с една техника – Flat Lay, казано по друг начин, снимка от „птичи поглед”. Flat Lay фотографията е невероятно лесен начин да покажете страхотни предмети, които притежавате, да разкажете история или да заснемете нещо на мига, а всичко, от което се нуждаете, е вашият телефон. Или поне 90% от моите Flat Lays са снимани с телефона.

Днес споделям с Вас няколко трика как да направите Вашaта Flat Lay снимка грабваща и добре изглеждаща за Instagram .

1.Изберете не повече от 5 предмета. Това е относително, защото ако снимате закуската си или отрупана маса с храна, предметите със сигурност ще са над 5. Аз лично съм фен на възможно най-изчистените Flat Lays, с по два предмета. И друго – обичам ръцете ми да участват в снимката, това придава естествен вид.

2.  Поддържайте хармония между цветовете, хубаво е да са в една гама. Използвайте бял или ярък фон, за да изпъкнат предметите. Белият  кадастрон винаги е добър помощник и струва между 2 – 4лв.

3. Тъй като съм само 1.63см, обикновено се качвам на стол или където намеря и правя снимките от високо, за да мога да хвана в кадър всичко, което съм сложила.

4. Не си мислете, че дрехите, които искате да снимате трябва да са прецизно сгънати, без гънки и пр. Дънките, пуловерите, роклите подреждайте, както пожелаете, а обувките поставете в противоположни посоки.(освен ако не сте ги обули)

5. Обработвайте снимките с VSCO. Там имате богат избор от филтри, аз лично харесвам по-светлите и топли. Може да използвате и филтрите в Instagram, важното е да са подходящи за снимката.

6. Brightness за светлина и contrast за цвят –ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

Ако следите профилите ми, сте забелязали колко съм вманиачена по Flat lay фотографията. Силно се надявам тези трикчета да са Ви от полза! Ако имате въпроси, знаете как да ме откриете!

Xoxo,

И.

 

Ивелина Кирилова