Free spirit day с редица предизикателства към посетителите си

2041 преглеждания

Уроци по африкански танци и арабска перкусия са част от изненадите

Редица изненади и предизвикателства на своите посетители ще предложи първото издание на целодневния фестивал Free spirit day. Мини фестът ще се проведе за първи път в София, на 29 септември във Fabrica 126 и е с начален час 12:00 ч. Негов организатор е руската изпълнителка Ника Любецкая.

Гостите на събитието ще имат възможността сами да нарисуват картина, с пръсти или четка, и да си тръгнат с нея. Любителите на рисуването с къна върху тяло ще получат рисунка, ще разберат повече за къната и ще се докоснат до магията на това изкуство. Почитателите на свободата и забавлението ще усвояват техники от танцовия театър, който ще се проведе на територията на феста - ще могат да направят своите първи крачки в сценичната реч, да научат африкански танц, да потанцуват зумба, да създадат ритъм на арабска перкусия и др.

Целодневният фестивал има и социална кауза. Тя е в подкрепа на незрящите хора, които ежедневно не са допускани в обществени сгради, заведения, болници, банки, таксита със своите кучета водачи. За да покажат измерението на проблема представители от фондация „Синергиа” ще поставят на всички желаещи кърпа на очите и ще ги карат да разпознаят какво пият или какво държат в ръцете си. По този начин ще покажат на виждащите какво представлява животът без зрение. Целта на експеримента е посетителите да разберат, че кучетата водачи са очите на незрящите, от които на много обществени места се опитват да ги лишат. Другото желание на организаторката е да предизвика широк обществен отзвук на този проблем и тази бариера да бъде премахната.

Билети за Free spirit day може намерите в мрежата на Eventim, в магазин-работилничка „Къщичка“ на бул. „Македония“ 10 и на място – в деня на фестивала.

EspressoNews e медиен партньор на първото издание на фестивала.

EspressoNews