I ОУ ”Васил Левски”-Костинброд е областният шампион в състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

1991 преглеждания

СУ ”Д-р Петър Берон” зае шестото място

Първо ОУ ”Васил Левски” спечели златния медал на Областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, което се проведе в Националния учебен център на Български Червен кръст в с. Долни Лозен.

Община Костинброд имаше и още един представител – отборът на учениците от СУ ”Д-р Петър Берон”, които заеха почетното шесто място в крайното класиране.   

В надпреварата участваха ученици на възраст от 12 до 14 години. Целта бе да покажат уменията си за оказване на първа долекарска помощ в различни ситуации – катастрофи, промишлени аварии, природни бедствия, битови инциденти. В състезанието традиционно са включени и атрактивни демонстрации, състезателни игри и писмен тест.

Учениците от двете училищя бяха придружавани от Симеон Йорданов – служител по обществения ред и сигурността и Константин Димитров – служител по управление на кризи, отбранителномобилизационна подготовка и сигурност на информацията в община Костинброд, както и от служители от РСПБЗН-Костинброд.

Областните шампиони от Първо ОУ „Васил Левски“ и бяха посрещнати от кмета на Костинброд  Трайко Младенов, неговия заместник Александър Ненов и д-р Атанас Тенев - председател на Общинския съвет. Те връчиха специални значки с герба на Костинброд на учениците за отличното представяне, поздравиха ги и им благодариха за достойното представяне на общината на областно ниво.    

EspressoNews