NET 1 организира „Зелено кино за зелена Дружба“

1922 преглеждания

Входът за събитието е свободен

Под надслов „Зелено кино за зелена Дружба“ ще премине специалното събитие, което софийския телекомуникационен оператор NET 1 организира за жителите и гостите на столичния квартал Дружба. Зелената киновечер ще се проведе на 14 септември с начален час 18:00 ч., на брега на Дружбенското езеро, до блок 121. Гвоздеят на вечерта ще бъде прожекцията на филм, част от кампанията на National Geographic – „Планета или пластмаса?" с участието на азиатската звезда Джеки Чан. Входът за събитието е свободен!

Екологичната тематика и опазването на природата са пряко свързани и с каузата на събитието - озеленяването на градинката при блок 506 в квартала. Предвидено е всеки, който желае да се включи в благородната инициатива, да може да дари средства на доброволците от инициативата на „Фондация 77“  - „КОГАТО СТАНЕМ 100 000 - ЩЕ ПОСАДИМ ГОРА“. Набраната сума ще бъде използвана за закупуването и засаждането на нови дръвчета в градинката и превръщането и в ново зелено пространство в квартала и града. NET 1 ще добави още толкова средства, колкото са дарени от гражданите, за да може да бъдат закупени и засадени повече дръвчета. Подобряването на градската среда и зелените политики са неизменна част от политиката за корпоративна социална отговорност на софийския телеком.

Програмата на събитието включва разнообразни еко активности под формата на игри, томболи и забавления за малки и големи. Малчуганите ще могат да се включат в образователни предизвикателства, формиращи и възпитаващи екосъзнание в специалния „Детски научен клас“.

NET 1 кани всички, които искат София да бъде по-зелен, чист и добър град за живеене, да се включат в лятната киновечер с кауза, която компанията организира. Партньори на събитието са Район Искър, Столична община и Фондация 77.

EspressoNews