Oфициално откриване на едномесечните чествания по повод 60 години град Годеч

1844 преглеждания

Официалното откриване на честванията се състоя в читалище „Никола Йонков Вапцаров-1899” в града, с откриване на Седмица на културата.

Сред официалните гости на мероприятието бяха Областният управител на Софийска област г-жа Росица Иванова, кметовете на общините Драгоман – г-н Андрей Иванов, Костинброд – г-н Трайко Младенов, Божурище – г-н Георги Димов, заместник-кметът на община Ихтиман – г-н Георги Илиев, управителя на „ВиК”ЕООД-София- г-н Никола Нитов, сръбската община Бела Паланка, както и директори на местни предприятия и институции, общински съветници, представители на Общинска администрация и други.

Обръщайки се към гостите в препълнения салон на читалището кметът на Годеч г-н Радослав Асенов припомни моменти от историята на града и етапи от неговото развитие през изминалите десетилетия. Той за пореден път изказа и намеренията на общинското ръководство напредъкът в общината да продължи чрез въвеждането на повече социални услуги, стимулирането на активния начин на живот и спорта сред младите, създаването на възможности за инвестиции в района и др. Г-н Асенов официално откри празненствата и пожела на жителите и гостите на Годеч да изживеят незабравими мигове с богатата културна програма, подготвена за тях през следващия един месец.

GOD 555

В приветствието си към гостите в залата, след отправен поздрав към всички присъстващи по повод 24 май - Празника на славянската писменост и българската просвета и култура, Областният управител поздрави общинското ръководство за видимите промени в инфраструктурата през последните шест месеца в общината, една от които е и изцяло обновеното читалище, в салона на което се открива поредицата от чествания на 60-годишнината на града.

GOD 666

Г-жа Иванова отбеляза че, това е само едно от многото подобрения, които общинското ръководство е направило и в момента изпълнява за жителите на Годеч, като ремонтите на ключови пътни участъци и обновяването на централната градска част. „Нека в поредицата от събития предвидени в програмата за честванията на годишнината през следващия месец да се включат и покажат своите постижения и таланти всички жители на общината: учащите се, културните дейци и самодейците, активните спортисти, представителите на местната икономика и бизнес, екипът на общинската администрация и общинските съветници!” В заключение г-жа Иванова пожела на всички присъстващи здраве и благоденствие, и приятни емоции през следващия месец, а на общинското ръководство в лицето на кмета г-н Асенов – все такава амбиция, воля и ентусиазъм за развитието на Годеч и благоденствието на жителите на общината.    

GOD 999

Празникът продължи с танцови и музикални изпълнения на състави от общините Годеч, Драгоман, Сливница, Костинброд, Своге, както и специалните гости от Бела Паланка – Р. Сърбия, които в края на концерта извиха най-дългото хоро на областта.

GOD 888

Кулминацията на тържествата за отбелязването на 60-годишния юбилей на град Годеч ще бъде на 25 юни. До тогава жителите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на разнообразни културни и спортно-туристически мероприятия, изложби и търговски изложения, тематични прояви и конкурси за хора от всички възрасти, предвидени всеки ден през предстоящия месец.

Източник: Областна администрация Софийска област