Samsonite награди трима участници в „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“

3634 преглеждания

Светломир Пандазиев – търговски директор на Samsonite Bulgaria връчи лично наградите

За втора поредна година ученици, участници в ученическия конкурс-обучение за бъдещи журналисти "Работилница за репортери", получиха награди от Samsonite.

„А.Т.Г.ЛАЙФСТАЙЛ“ ООД,  която от 1991 г. е официален оторизиран представител за територията на България на световноизвестната марка за куфари и чанти SAMSONITE, изрази подкрепата си към младите таланти, като награди трима от тях с Раници Samsonite Network 3. 

Елина Бойчева, ученичка от 9 клас на СУ "Летец Христо Топракчиев" - Божурище, Симеон Акабов от 9 клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Сливница и Димитър Иванов от 8 клас на СУ "Проф. д-р Асен Златаров" - Годеч, получиха своите награди лично от Светломир Пандазиев - търговски директор на Samsonite Bulgaria.

Това стана по време на церемонията по награждаването на победителите и призьорите в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет", която се проведе на 27 април в НЧ "Никола Йонков Вапцаров 1899", град Годеч. Пред изпълнената с талантливи ученици от Божурище, Враца, Годеч, Драгоман, Своге и Сливница, зала, техните родители, учители и официални гости на събитието, г-н Пандазиев поздрави наградените и всички участници в Работилницата и им пожела да отстояват все по-смело и ангажирано своите избори, да продължат да работят упорито и да развиват своя творечски потенциал в избраното от тях поприще.

Конкурсът „Работилница за репортери” е проект на регионалния новинарски портал EspressoNews. Той се организира за трета поредна година, като през 2018 бе под надслов „Родова памет”. В него, учениците имаха да решат шест задачи в различни журналистически жанрове - репортаж, портрет, есе, интервю, изследване и видеорепортаж. Работите им бяха оценени от професионално жури в състав: Кристина Баксанова от bTV, Марина Цекова от Нова телевизия, Мариета Фидосиева от БНТ, Доника Ризова от Bulgaria ON AIR, доц. д-р. Стела Ангова от УНСС и Евелина Павлова от радио „105.6 НОВИНИТЕ СЕГА“.

Samsonite подкрепи и второто издание на „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България” и „Добрият пример на Запад от София 2017” като предостави три награди - два куфара Самсонайт Спарк за ръчен багаж и един куфар Американ Туристър Wavebreaker среден размер.

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНССVolontimeRollplastSamsoniteАвтомотор корпорация АД, ПГ "Велизар Пеев" град Своге, Монделийз България.

EspressoNews