Volontime предизвиква творческите възможности на учениците от 9 до 12 клас

2131 преглеждания

EspressoNews e медиен партньор на националната кампания „Будителят си ти“

Националната кампания „Будителят си ти“ е поредната вдъхновяваща инициатива, която EspressoNews с радост подкрепя. Порталът ни за новини на запад от София с удоволствие прие поканата да бъде медиен партньор на Volontime при реализацията на идеята.

„Будителят си ти“ се организира от социалната мрежа за добри дела Volontime и има за цел да ангажира учениците от 9 до 12 клас да намерят добри примери, да ги покажат, да ги последват реално в живота.

„Будителят си ти“ е тема на есе, по която учениците могат да пишат, като в материалите им следва да има и реални примери за добри дела на личности, организации, училища, институции, каузи от тяхното населено място. Идеята е чрез силата на българското слово и така зададената тема, учениците да се концентрират върху добрите дела, които са се случили, както и да се замислят какви добри дела те биха могли да сътворят в бъдеще.

В „Будителят си ти“ мога да се включат ученици от 9 до 12 клас от всички училища в страната. Участниците могат да работят както самостоятелно, така и в екипи, но един човек има право да участва само веднъж (или самостоятелно, или като част от екип). Няма ограничение в броя на участниците в един екип или в броя на участниците от дадено училище. Материалът, който трябва да изготвят, да е под формата на есе, а темата – „Будителят си ти“, като обемът на написаното трябва да е най-малко 2 и най-много 3 стандартни страници Word с нормален шрифт - Times New Roman, размер 12. Историята да има заглавие и да бъде стилово оформена. Материалът да е достоверен и да се посочат източниците, които са използвани, на отделна страница, която НЕ влиза в обема на самия материал. Есето да завършва с: име/имена на създателите, клас, училище, град, телефон/и за връзка. Да бъде прикачена снимка, подходяща за есето, която да НЕ е на екипа, а такава, която да е свързана с историята. Размерът на снимката да е минимум 800x312 pixels. Материалът да бъде изпратен до 21.10.2018 г. (включително) на e-mail: buditel@volontime.com .  Получените есета, които отговарят на условията за конкурса, ще бъдат публикувани на www.volontime.com/articles . Под всяко есе (публикувано във Volontime под формата на статия) има бутон за харесване, от където всеки може еднократно да даде своя глас. Есето, което събере най-много гласове, печели една от наградите, а именно – за най-много харесвания от потребителите;

Срокът за провеждане на кампанията от 01.09.2018 г. до 21.10.2018 г. Учениците могат да изпращат своите материали на e-mail buditel@volontime.com (материали, изпратени след 21.10.2018 г., няма да бъдат преглеждани и включени в кампанията). От 23.10.2018 г. до 27.10.2018 г. - жури в състав Вероника Денизова (Bloomberg TV), Миролюба Бенатова (Nova TV), Елена Петров (радио Fresh), Йонита Иванова (началник отдел "Образование" в Община Плевен), Лидия Косева (учител по Български език и литература от СУ "Летец Христо Топракчиев", гр. Божурище) ще провери и оцени работите на участниците .

„Будителят си ти“ ще излъчи четирима победители. Първите трима от тях ще бъдат оценени и подредени от журито, а една награда ще бъде присъдена от потребителите на Volontime. Призьорите ще получат следните награди: първо място - 500 лв., второ място - 300 лв., трето място - 200 лв. За най-много харесвания в платформата Volontime, наградата е 200 лв.;

Четиримата победители ще бъдат наградени на специална церемония, която ще се проведе на 03.11.2018 г.

Повече информация за инициативата може да получите на телефони: +359 883 452 088 / +359  899 182 320.

EspressoNews