Мултифункционална зала за работа с деца бе открита днес в сградата на РУ- Своге

1233 преглеждания

Проектът по превенция на детската престъпност се реализира с изключителната подкрепа на община Своге и представители на честния сектор

Изграждането на залата е по инициатива на служителите от група „Охранителна полиция“ при районното управление на МВР в Своге, в изпълнение на едни от основните приоритети, залегнали в работата им -  ранна превенция на детската престъпност и на престъпленията, извършвани срещу деца.
Това е инвестиция в бъдещето, когато децата вече ще са пораснали и изградили устойчиви нагласи против извършването на престъпления и нарушаване на обществения ред, когато ще са изградили качества като отговорност, желание за спазване на законите и проява на съпричастност към всички малцинствени групи, заяви в приветствието си към организаторите и гостите на събитието началникът на РУ- Своге главен инспектор Явор Владимиров.
На предстоящите срещи и беседи с учениците на територията на общината ще се презентират филми и видеоматериали с превантивна насоченост по въпросите на пътната безопасност, вредата от употребата на наркотични вещества, както и проблемите, свързани с детското насилие. 
На официалното откриване присъстваха зам.- директорът на ОДМВР- София комисар Георги Тотков, зам.- кметът на община Своге инж. Валентин Михайлов, родители и жители на града.

Пресцентър ОДМВР