Ученици от СУ "Летец Христо Топракчиев" се включиха в играта "ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ"

1447 преглеждания

Третокласници от клуба по Екология към СУ "Летец Христо Топракчиев", гр. Божурище, които имат огромното желание да разберат как расте едно дърво, се включват в играта "ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ"!  Те сами старателно се грижат за семена, поставяйки ги да покълнат, в очакване да пораснат ябълкови дръвчета!

 Играта с награди "ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ" се организира и управлява от Фондация "77", регистрирана като естествено продължение на инициативата "Когато станем 100 000 ще посадим гора", която има за цел засаждане на милиони нови дървета за България, с участието на колкото се може повече млади хора, училища и детски градини, като до този момент има засадени над 125 000 нови дървета за България.

Както Espressonews писа, над 200 души се включиха в инициативата „Когато станем 100 000 ще посадим гора“ през изминалия уикен в село Храбърско, община Божурище, като те посадиха 2 300 нови дръвчета.

Целта на играта е десетки хиляди млади хора на територията на цялата страна да могат да засадят дърво, да станат част от промяната на обществото, на тяхното бъдеще, да бъдат информирани за ползите от дърветата, за баланса в природата, за важността да пазим чисто и радостта от това да правим добро.

Играта е предназначена за всеки един клас/ група от всяко българско училище, детска градина, детска ясла, цели училища, градини, ясли, домове за деца лишени от родителски грижи, организации или групи на и за деца/ младежи на територията на цяла България.  Спечелилите ще имат възможността да допринесат за озеленяването на района, в който се намират, засаждайки наградата си, която е 100 фиданки. Предвидени са да бъдат подарени минимум 20 000 дървета, разпределени в минимум 200 награди, всяка от които представляват по 100 фиданки (малки дървета).

За повече информация относно играта  "ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ“ и правилата към нея, може да научите от страницата www.gorata.bg

 

Александра Джамалова