ВК "Сливнишки герой" с блестяща победа над ВК "Козлодуй"

2275 преглеждания

Трета поредна победа в група "А" на НВЛ (Северозапад) на националния ни волейболен шампионат постигна тимът на ВК "Сливнишки герой", след като победи убедително ВК "Козлудуй" с 3-0 в собствената си зала Арена Сливница.

Сливничани доминираха в двубоя, като от самото начало поеха инициативата, но при резултат 3-4 и една бурна атака на В. Йонин, се скъса обтегача на мрежата, което накара техническите лица, подпомогнати от играчите на домакините, бързо да я заменят, което обаче отне почти 10 минути. Все пак Сливнишки герой успя да вземе своето, завършвайки гейма с резултат 25-16.

Повече интрига имаше във втората част, в която гостите от Козлудуй повярваха, че могат да вземат нещо от лидера, взимайки на момент преднина от 10 точки. Сливничани обаче се мобилизираха и успяха да наваксат изоставеното и с невероятна серия от 9 поредни точки успяха да вземат и тази част с резултат 25-23. 

В третата част Сливнишки герой отново не даде шанс на своя опонент и с много по-интересна и разнообразна игра взе своето с 25-16, завършвайки мача за малко повече от час.  

С тази си победа момчетата на старшията Стоян Стоев, остават начело в групата, като в следващият кръг гостуват на тима на Етрополе.

Интересно бе, че президентът на ВК Сливнишки герой - Мартин Стоев, който преди три седмици пое отбора на Аркада Галац, Румъния, играеше по същото време дерби със своя тим в румънското първенство, срещу друг от претендентите за титлата Крайова, побеждавайки ги с 3-1. Веднага след края на двубоя той и неговият баща и треньор на младия български отбор - Стоян Стоев проведоха телефонен разговор, в който треньор №1 на България за 2006 година бе информиран за победата на Сливнишки герой.

Текст и снимки: Бисер Тодоров