"Дива земя" вече и с филиал в Своге

1964 преглеждания

На 27.10.2016 г. в Своге бе учреден филиал на НПО "Дива земя". Както Espressonews писа, това е част от планираните дейности на сдружението, което освен в Годеч, вече има филиали и развива дейност на територита на общините Костинброд и Божурище, Челопеч, а вече и в Своге.

"Дива земя" неправителствена организаця създадена с цел да подпомага талантливи деца, хора в неравностойно положение, да инициира спортни, благотворителни и културни мероприятия в региона, да популяризира неговата култура, традиции и потенциал. Сред значимите проекти на сдружението са Арт-работилница за деца, детска балетна школа в Годеч, библиотеки на открито и др.

На учредителното събрание на филиала в Своге, са обсъдени идеи за мероприятия, в които могат да се включат и деца в неравностойно положение, тъй като тяхната социализация е изключително важна, информира г-жа Ваня Ламбева председател на сдружението. Организацията на благотворителни базари и арт работилница са само малка част от нещата, които членовете на  филиала в Своге, заедно със своите колеги от другите населени места, доброволци и граждани са част от нещата, които могат да бъдат реализирани успешно. 

ЕspressoNews