Успешно приключи най-мащабното спортно събитие, организирано в Драгоман

1641 преглеждания

На 26.11.2016 г., в "Спортна зала Драгоман" се проведе "Ден на спорта". Както EspressoNews писа, в програмата на събитието бяха включени различни спортни игри, състезания по различни спортове, демонстрации и др., а специален гост на проявата бе двукратната олимпийска шампионка и спортна легенда Мария Гроздева. Събитието премина под патронажа на г-жа Росица Иванова, областен управител на Софийска област. То бе организирано съвместно от Спортна зала Драгоман, община Драгоман и Национална спортна академия „Васил Левски” град София, като такова мащабно спортно събитие в Драгоман се организира за първи път. Събитието е в изпълнение на Меморандума за сътрудничество, подписан между Областната администрация и Спортната академия, в подкрепа на спортната дейност в Софийска област.

По иноформация от организаторите в рамките на богатата спортна програма се проведоха щафетни игри, демонстрации по художествена гимнастика, таекуон-до, карате, волейбол, хокей на трева, ММА, изпълнени от спортните специалисти на НСА, демонстрации по бокс, изпълнени от местния „Боксов клуб Драгоман” с треньор Ивелин Александров, приятелски срещи по хандбал и футбол между отборите на град Драгоман, град Годеч, град Сливница, град Димитровград (Република Сърбия) и др.

Областният управител – г-жа Росица Иванова и Кметът на община Драгоман – г-н Андрей Иванов наградиха най-малките участници в щафетните игри с заслужен диплом за участие, а г-жа Мария Гроздева поднесе заслужените награди на участниците в спортните занимания по хандбал и футбол. 

Официални гости на събитието бяха професор д-р Пенчо Гешев – Ректор на Национална спортна академия; областния управител на Софийска областна администрация – г-жа Росица Иванова, патрон на събитието, професор Атанас Георгиев – председател на българската федерация по ориентиране; професор Лозан Митев – преподавател в НСА, г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, студенти от НСА и много други. Празникът бе официално открит от Кмета на община Драгоман – г-н Андрей Иванов, който отправи приветствено слово и поднесе специално подготвени подаръци на всички официални гости – плакет на община Драгоман и сувенири. Специалната награда - купа и диплом бе връчена на Мартин Леков, който е шампион на международен турнир Локомотив, 3-ти на европейското първенство по бокс и четири пъти републикански шампион по бокс.  

EspressoNews

*Снимки: Община Драгоман