Представители на община Своге посетиха инсталацията за биологично третиране на отпадъци, която се намира на площадката „Хан Богров”

1355 преглеждания

На 22.11.2016 г. представители на община Своге посетиха инсталацията за биологично третиране  на отпадъци, която се намира на площадката „Хан Богров”, част от ОП "Столично предприятие за третиране на отпадъци". инж. Валентин Михайлов – зам. кмет на община Своге,  г-н Петър Петков – кмет на село Церово, служители от общинската администрация и жители на село Церово се запознаха с работата на инсталацията във връзка с инвестиционно предложение за изграждане на площадка за третиране на битови отпадъци-компостираща инсталация и поетият от Община Своге ангажимент към жителите на село Церово, става ясно от информация на сайта на общината.

Основната цел на посещението бе, да се даде възможност на общинските служители и граждани да се запознат с технологията на инсталацията за компостиране на зелени отпадъци и да обменят опит по подготовката и изпълнението на проекти свързани с изграждането на компостиращи инсталации по Оперативна програма Околна среда 2014-2020г. Обсъдени бяха и  актуални въпроси свързани с управлението на отпадъците.

Площадката  „Хан Богров”, където работи и исталацията се намира в местността Мало ливаде, в землището на село Горни Богров и е на 1,7 км от най-близко населеното място.

EspressoNews