Богат празничен календар за жителите и гостите на община Своге през месец декември

1730 преглеждания

Богат празничен календар ще създава коледен дух за жителите и гостите на община Своге през месец декември. Общината, съвместно с НЧ "Градище - 1907" са се постарали през целия месец да има разнообразни и интересни събития, чиято кулминация ще настъпи на 22 декември от 18.00 часа, когато в големия салон на читалището ще се проведе празничен концерт спектакъл на Николина Чакърдъкова. 

Месецът ще стартира с две събити, като отново в големи салон на НЧ "ГРадище 1907", утре от 10.30 часа ще бъде отбелзан международния ден на на хората с увреждания, а от 16.30 часа на градския площад ще бъдат запалени тържествено светлините на коледното дърво. На 12 декември от 17.30 часа в малкия салон на читалището, любителите на фотографското изкуство ще могат да се насладт на изложбата на Ерика Порзова, организирана от ТК "Пролет". Събитието ще продължи с представнето на книгата "Имена от творческата пледа" на Валентина Миайлова. 

Отново от 17.30 часа в малкия салон, на 15-ти декември ще се състои изложба на школата по изобразително изкуство на читалището. Програмата на общината за отбелзване на коледните празници на следващия 16.12.2016 г., включва две събития като от 16.30 часа, в голмата зала на втори етаж на културната институци, учениците от ПГ "Велизар Пеев", град Своге ще разрежат традиционната коледна торта, а от 17.00 часа на градския площад жителите и гостите на града ще могат да се насладт на изпълненита на БГ "Дуетът" и състави на читалището.

Още един концерт на самодейците на НЧ "Градище 1907" ще зарадва детската аудитория в града. Той ще се състои на 20-ти декември в големия салон с начален час 15.30 часа, става сно от публикувана на сайта на община Своге празнична програма.

Организаторите от общинското ръководство пожелават на своите съграждани добро настроение и топло посрещане на светлите празници.

EspressoNews