Община Своге е бенефициент по Програма Interreg-ИПП за трансгранично сътрудничество България-Сърбия

1427 преглеждания

На официална церемония на 24.11.2016г. по връчване на договорите за субсидия по първата покана за набиране на проектни предложения по Програмата Interreg – ИПП за трансгранично сътрудничество България - Сърбия, става ясно от публикация на официалния сайт на община Своге. Договорите бяха връчени на Водещите партньори от г-жа Деница Николова, заместник – министър на регионалното развитие и благоустройството на Република България и г-жа Санда Шимич, помощник- директор на Службата за европейска интеграция на Република Сърбия. Договорът за Община Своге подписа инж. Валентин Михайлов - заместник-кмет. На церемонията присъстваха представители на Водещите и проектните партньори.

Община Своге е бенефициент по Програма Interreg - ИПП за трансгранично сътрудничество България - Сърбия с проект „Съвместно предотвратяване и смекчаване на последиците от природни и причинени от човека трансгранични бедствия в общините Своге и Мерошина“.Проектът ще даде възможност на Община Своге да закупи специализиран камион за отпушване на канали и шахти, необходимото оборудване за превенция на щети, а също така ще спомогне за обмяната на опит, създаването на условия за общи действия и споделяне нa ресурси при възникване на природни и причинени от човешка дейност бедствия.

Предстои среща на ръководството на Община Своге с представители на сръбската община Мерошина, на която ще се обсъдят и уточнят подробности около стартирането на проекта и неговото изпълнение.  

ЕspressoNews