Официално откриване на коледния базар и ледената пързалка в община Сливница

2435 преглеждания

На 3-ти декември 2016 г., събота, се състоя официалното откриване на коледния базар и ледената пързалка в Сливница.

Празничната програма в община Сливница започна още в сутрешните часове, когато се състоя официалното откриване на традиционния Коледен базар и ледената пързалка в града. Мероприятието събра почитатели на кънките на лед, които имаха възможност да се насладят на изпълнения на фигуристи, както и на демонстрация на децата от хокейния клуб към НСА. Жителите и гостите на Сливница бяха поздравени и от официалните лица, уважили празника, сред които Заместник-министърът на младежта и спорта г-н Асен Марков, Областният управител на Софийска област г-жа Росица Иванова, ректорът на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев, проф. Лозан Митев от катедра „Мениджмънт и история на спорта“ при НСА, както и домакините на събитието, представени от г-н Васко Стоилков – кмет на община Сливница, председателят на ОбС-Сливница г-н Марин Павлов, секретарят на община Сливница г-жа Ани Иванова, експерти от Областната и общинската администрации.

Празничният ден продължи с концертна програма от танцов състав към НЧ „Съзнание 1907“ град Сливница, с ръководители Илияна Петрова и Ивайло Георгиев, а след това и със спортен празник в зала „Арена Сливница” под мотото „Спорт и приятелство”.

На следващия ден коледнотоо настроение продължи с програма, подготвена от ученици 1-ви и 4-ти клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Сливница.

Община Сливница е подготвила програма на коледния базар за предстоящите празници.

На 6-ти декември, по случай Никулден, от 12:00 часа, община Сливница ще зарадва посетителите на коледния базар с топла и вкусна рибена чорба и празнична програма с участието на модерен балет „Невиданс“, с ръководител Моника Маркова.

От 18:00 часа ще бъдат тържествено запалени  светлините на коледната елха, която се намира на градски площад „Съединение“ гр. Сливница.

На 10-ти декември от 11:30 часа, предстои коледен концерт на балет „Аглея“, с ръководител Мая Първанова, отново на коледния базар.

На 11-ти декември от 11:30 часа, на коледния базар ще бъде представена специална програма - Празник на християнското семейство, изнесена от подготвителната група към ОДЗ „Сливница”, с ръководители Мария Денкова, Марияна Крумова, Гергана Григорова и Йовка Колева.

На 17-ти декември от 11:30 часа, празничната програма ще продължи с коледен концерт, с участието на деца от НЧ „Светлина 1919“ с. Алдомировци.

На 18-ти декември от 11:30 часа, учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Сливница, ще представят „ Коледуване“, с ръководител Капка Алексиева, след което, програмата ще продължи с концерт на вокална група „ Медени гласчета“, с ръководител Силвия Петрова.

На 22-ри декември от 19:00 часа, ще се проведе коледен концерт на НЧ „Съзнание 1907“ гр. Сливница, с отговорник Йоланда Младенова. Концерта ще се проведне в залата на читалището.

На 26-декември от 11:00 часа,  ще се отбележи „ Празник на виното“, с богата концертна програма на коледния базар.

 

Александра Джамалова