Торта „Орео“ – рецептата на седмицата и поредния финалист в „Сподели своя вкус с Espressonews“

4755 преглеждания

Василка Лесничкова е от град Божурище, за нея кулинарството е удоволствие и релакс. Обича да експериментира с нови и разнообразни рецепти и да радва и изненадва хората около себе си с тях.  Тя е поредния ни финалист в първото издание на кулинарния конкурс „Сподели своя вкус с Espressonews“.  Нейната рецепта на изкусително изглеждащата торта „ Орео“ събра  най- много лайкове през изминалата седмица.

 

Торта „Орео“

 

Необходими продукти:

За блатовете:

2 ч.ч. брашно София мел Екстра

200 гр майонеза

1 ч.ч. захар

50 г тъмно какао

1 пак. бакпулвер ( 10г)

1 1/2 ч.ч. вода

За крема:

100 г маскарпоне

200 г крема сирене

200 мл сметана за разбиване

1/2 ч.ч пудра захар

352 г бисквитки от типа на "Орео" (  2 пак. х 176 г)

шоколадов ганаш за декорация

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното в купа, прибавяме останалите сухи съставки -  захар, бакпулвер и какао и разбърквам на ръка, за да се получи еднородна смес.

Добавяме майонезата и водата и разбърквам отново - на ръка или миксер, няма значение.

Разпределяме сместа в три алуминиеви тавички с диаметър 20 см и пъхам да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 20 минути.

През това време приготвяме крема. Разбиваме маскарпонето с пудрата захар, а след това прибавяме и крема сиренето. Тези продукти е добре да са със стайна температура. След това прибавяме и предварително разбитата на сняг сметана.

 Отделяме една част от крема за измазване на тортата и декорация, а към останалата част прибавяме един пакет от натрошените бисквитики.

Когато блатовете вече са напълно охладени, слагаме единия блат, а след това разпределяме от половината крем с бисквитки. Повтаряме процедурата с другия блат, останалата половина крем и завършваме  с третия блат.

Със заделената ни част от крема измазваме тортата, като си запазваме съвсем малко за украса, която да шприцоваме отгоре.

От останалите бисквитки, изваждаме няколко и разполовяваме, като редим по основата на тортата

Оставяме в хладилника за поне два часа. Останалата украса се състои от шприцован крем, още цели и малко млени бисквитки и разтичаш се по страните шоколадов ганаш.

 

EspressoNews