Коледна елха свети на централния площад в Своге

1607 преглеждания

Първото мероприятие от празничния календар на община Своге за 2016 година бе тържественият концерт, посветен на Международния ден на хората с увреждания. Концертът се проведе на първи декември и бе организиран от Народно читалище "Градище 1907", като в него взеха участие   самодейните състави при читалището. От името на кмета на общината г-н Емил Иванов, приветствие към гражданите отправи заместник-кметът г-жа Нина Копринджийска. Госпожа Копринджийска отбеляза, че хората с увреждания са част от нашето общество и заслужават внимание, грижа и възхищение за волята и достойнството, с които посрещат трудностите. Заместник-кметът с ресор социални дейности подчерта, че ръководството на Община Своге ще продължи да оказва подкрепа и съдействие.

Празничният ден продължи с тържественото запалване на светлините на коледното дърво на градския площад, където за доброто настроение на  множеството с атрактивни изпълнени се погрижи мажоретния състав при НЧ" Градище 1907".  Г-жа Копринджийска поздрави гражданите и след като най-малките зрители отброиха от 1 до 10 и светлините на коледното дърво в Своге грейнаха. 

Както EspressoNews писа, богат празничен календар ще създава коледен дух за жителите и гостите на община Своге през месец декември. Общината, съвместно с НЧ "Градище - 1907" са се постарали през целия месец да има разнообразни и интересни събития, чиято кулминация ще настъпи на 22 декември от 18.00 часа, когато в големия салон на читалището ще се проведе празничен концерт спектакъл на Николина Чакърдъкова.

EspressoNews