Инициативата „Деца помагат на деца в една красива коледна приказка“ събра 4740 лв.

1956 преглеждания

Инициативата „Деца помагат на деца в една красива коледна приказка“ събра  4740 лв. Сумата ще бъде дарена на три деца от Божурище: Ники (5 г.), Мишо (12 г.) и Цветомир (14 г.).

Благотворителния коледен  концерт и базар, организиран от Венелина Петрова и Розалина Йорданова се проведе на 13.12.2016 г. в НЧ "Христо Ботев - 1934 " гр. Божурище.

Празничната програма започна от 16 часа с отварянето на базара,  в който се включиха доброволно майки от община Божурище. Множество ръчно изработени творения - коледни украси и играчки за елха, сувенири от естествени материали, бижута, картички, аксесоари, изпълниха масите във фоайето на читалището.  Гостите на събитието се почерпиха с домашно приготвени, специално за базара сладки и солени изделия - банички, браунита, кексове, мъфини, кейкове, питки, меденки и изкушения, които допринесоха  да бъдат напълнени урните за събиране на средства за каузата.

Концерта започна в уговорения час с препълнена зала. Сцената беше преобразена в коледна приказка, аранжирана със специален декор.

Празничната програма започна с песента „ All I want for Christmas is you” в изпълнение  на Венелина Петрова, ръководител на вокална група „Палави ноти“ и вокална формация „Разноцветни“.

Най- малките участници в концерта, които направиха приказката истинска, бяха едва на 3 годишна възраст. Децата от „Палави ноти“  баха основните участници в програмата.  Освен изпълнението на коледни песнички, малките сладури  рецитираха стихчета и показаха завидни актьорски умения, влизайки в ролята на водещи, като през цялото време държаха  интереса на публиката.

Своя дебют на сцена направиха участниците от балетна школа към НПО „Дива земя“, като показаха различен стил с танц и костюми като за бал в дворец.

Децата от втори „А“клас към СУ „Летец Христо Топракчиев”- град Божурище се включиха с изпълнение на  емоционалното стихотворение на Джани Родари „Продавач на надежда“ и зимна песничка с танцова хореография.

Танцьорите от школата по спортни танци "София данс" показаха талант с изящно ча-ча-ча под звуците на „Feliz navidad” .

В програмата се изявиха със солови изпълнения на цигулка  и пиано  Яна и Бистра , както и Стефани и Деница от школата по пиано, към НЧ "Христо Ботев - 1934" град Божурище.

Концертът завърши със съвместното изпълнение на песента „Коледен сън“  от вокална група „Палави ноти” и вокална формация "Разноцветни" – най- малките и най- големите участници  на вечерта. На сцената бе качен и Ники, едно от децата, за които се събираха средствата от благотворителната инициатива.

Събитието се организира със съдействието на НЧ "Христо Ботев" град Божурище, Община Божурище, СУ „Летец Христо Топракчиев", Боян Карамфилов – озвучител на концерта, Юлиян Янев – пианист и композитор.

 Организаторите  Венелина Петрова и Розалина Йорданова изказваха своята признателност за подкрепата им  и своята благодарност на изложителите в базара, на всички участници и техните родители за съпричастността към каузата и обещаха да превърнат тази инициатива в традиция.

Александра Джамалова