Поредната супервизия за домашните помощници и социални асистенти по проект „Независим живот за гражданите на Сливница“ ще се проведе на 22-ри декември в салона на община Сливница

1159 преглеждания

На 22.12.2016 г. /четвъртък/ от 09:00 ч. и от 11:00 ч. в салона на община Сливница ще се проведе поредната супервизия за домашните помощници и социални асистенти от община Сливница по проект „Независим живот за гражданите на Сливница“, научи EspressoNews от официалния сайт на общината.

Община Сливница стартира проект „Независим живот за гражданите на Сливница”, чиято основна цел е подобряване качеството на живот и на достъпа до услуги за социално включване в отговор на комплексните потребности, включително и здравни на хора с трайни увреждания, в това число и възрастни над 65 години в невъзможност за самообслужване, с цел преодоляването на последиците от социалното изключване и бедността, чрез създаване на условия и интегрирани грижи  за независим живот и социална интеграция в обществото.

Специфичната цел на проекта е подобряване на достъпа на хора с увреждания и хора над 65 години, в невъзможност за самообслужване до услуги за социално включване и здравеопазване, да се осигури социално включване на зависимите лица в обществения живот и превенция на настаняването им в специализирани институции, да се създадат нови работни места в сектора на социалната политика.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

EspressoNews