Официално встъпиха в длъжност новоизбраният кмет г-н Георги Димов и общинските съветници на Община Божурище.

3454 преглеждания

На тържествена сесия на Общинския съвет новоизбраният кмет на Община Божурище г-н Георги Димов, общинските съветници и кметове на кметства встъпиха официално в длъжност.

Церемонията беше водена от Областния управител на Софийска област г-жа Росица Иванова, която пожела на новоизбраните представители на местната власт ползотворна работа през започващия 4-годишен мандат, с която да развиват Божурище като място, привлекателно за инвестиции, туризъм и живеене, съветвайки, че успехите се постигат преди всичко с екипна работа и диалог.

След като положи клетва като кмет на община Божурище, г-н Димов получи кметска огърлица. В своята първо обръщение към жителите на общината, заяви че съзнава тежестта на отговорността, която поема. Така както тежи огърлицата, символ на кметската власт, също с толкова сериозна тежест е и  управлението на една община и въпреки крехката си възраст ще работи за постигането на всяко едно дадено обещание, за да оправдае гласуваното му доверие.

Георги Димов е най- младият кмет в Софийска област.

Тържествената сесия продължи с избор на председател на Общински съвет-Божурище, като за поста беше предложен единствено г-н Венцислав Симеонов.