Проведе се Общото годишно отчетно-изборно събрание на Общинската организация на БЧК и БМЧК Драгоман.

1296 преглеждания

На 15 декември в заседателната зала на община Драгоман  се проведе  общото годишно отчетно-изборно събрание на Общинската организация на БЧК и БМЧК Драгоман. Гости на мероприятието бяха г-н Росен Василев – Директор на Областен съвет на БЧК, г-жа Диана Андреева – областен координатор на БЧК, г-н Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, г-жа Марина Асенова – секратар на община Драгоман, представители на сдружения и неправителствени организации, социални услуги и обществени възпитатели към МКБППМН.

Съгласно Устава на Българския червен кръст ръководството на организацията направи своя отчет за предходния 4-годишен мандатен период, като предложи и гласува нов състав за следващия програмен четиригодишен период. В отчетите на  БЧК и БМЧК  ясно се очерта поставеното качествено ново отношение към смисъла, съдържанието и цялостната дейност на организацията, дало видим резултат с реални дела, добри начинания, полезни за хората и децата мероприятия и естествено довело до значително повишаване на имиджа на най-значимата  доброволческа организация. Поставените цели и задачи за 2017 г. и приетите насоки за следващите 4 години в периода 2016-2020 г. определиха още по-високото ниво и активност в работата и на младежката, и на старшата червенокръстки организации, визираха още по-големи усилия и стремежи за развиване на доброволството и добротворчеството в целия ни регион.

От приветствието на г-н Росен Василев стана ясно, че БЧК и БМЧК – Драгоман съвсем заслужено заемат една от първите позиции в Софийска област по мащабност и развой на дейността си и са иноватори в няколко направления, едно от които е реализацията на проекта „Топъл обяд“.  Кметът на община Драгоман - г-н Андрей Иванов, отправи към всички присъстващи делегати на общото годишно-отчетно събрание поздравления за реализираната многообразна и ползотворна социална и хуманитарна дейност през отчетния период.

EspressoNews