Учениците от ПГ "Велизар Пеев" град Своге, зарадваха своите съграждани с 25-метрова празнична торта

1774 преглеждания

Учениците от професионална гимназия "Велизар Пеев" зарадваха своите съграждани с 25-метрово сладкарско изкушение. Традиционната коледна торта, която те приготвят бе разрязана тържествено на 16-ти декември в залата на НЧ "Градище 1907". От името на общинското ръководство, което подкрепи финансово реализацията на този сладък проект на учениците от професионалната гимназия, г-жа Нина Копринджийска, заместник-кмет на Своге пожела на всички щастливи и топли зимни празници, здраве и благоденствие. 

В същият ден от 17:00 ч. „Бг Дуетът“ изнесоха празничен концерт на градския площад. Гостите и жителите на град Своге пяха заедно с певците емблематични български песни и приеха поздравления за настъпващите Коледни и Новогодишни празници. Участие в концерта взеха и фолклорна група „Китка“ и хор „Сезони“ към НЧ „Градище 1907″.  Както EspressoNews писа, събитията са част от празничната програма на общината през месец декември, която продължи вчера с концерт на самодейци, който се проведе от 15.30 часа в голямата зала на НЧ "Градище 1907". 

Кулминация на празничната програма ще настъпи на 22 декември от 18.00 часа, когато в големия салон на читалището ще се проведе празничен концерт спектакъл на Николина Чакърдъкова.

EspressoNews