Спортен клуб по художествена гимнастика бе открит в Костинброд

2723 преглеждания

Ева Цонева, възпитаничка на Нешка Робева е тренньор на новооткрития спортен клуб по художествена гимнастика в Костинброд, информират от общината. На 20.12.2016 г в залата на стадион „Белица“ в първото занимание на клуба се включиха около 20 усмихнати, готови за тренировки деца, разделени във възрастови групи. Ева Цонева има амбицията да се труди за постигане н а добри резултати и призови класирания в състезания. Треньорката от клуба работи и с детските градини на територията на общината, с цел изграждане и развитие на хармонични личности и откриване на млади таланти.

Художествената гимнастика съдейства за всестранната физическа подготовка и развитие на децата. Формира правилна стойка, лекота и изящество на движенията. Развива и още други различни качества - гъвкавост, издържливост, сила, бързина, воля. Децата участват в концерти, състезания и конкурси.


“Идeятa ce пpиe мнoгo дoбpe oт вcички – и oт кoлeги, и oт poдитeли. Пoлyчихмe пълнa пoдкpeпa и cъдeйcтвиe oт Общинaтa и кмeтa г-н Трайко Младенов и г-н Борислав Борисов -кмет на село Петърч. Дoкyмeнтaциятa e гoтoвa, кoeтo e нaй-вaжнoтo. Разполагаме и със зaлa. Пoмeщeниeтo на стадион „Белица“ e пoдхoдящo – виcoкo, имa мяcтo зa yпpaжнeния c въжeтa и oбpъчи “, заяви г-жа Цонева.

EspressoNews

Тагове