Със Света литургия и богата празнична програма бе отбелязано петото издание на празника на община Драгоман

1324 преглеждания

С Божествена Света литургия и богата празнична програма бе отбелязано петото издание на празника на община Драгоман. 27 декември, Стефановден е избран за официален празник на общината с решение на Общинския съвет от 2012 г. и се отбелязва за пети пореден път тържествено. 

В централния храм на града "Свети архидякон Стефан", пред граждани и гости бе отслужена  Божествената Света литургия от Браницки епископ Григорий – Викарен епископ на Софийския Митрополит и Патриарх Български Неофит в присъствието на много свещенослужители, дякони и иподякони, а храмовото пространство бе огласено от хорово изпълнение на певците под ръководството на г-н Андрей Касабов – Главен секретар на Софийска Света Митрополия. След литургията и водосвета за здраве и благоденствие, празникът продължи с тържествен Коледно-Новогодишен концерт, който се проведе в „Спортна зала Драгоман” с водещ известния актьор и певец Ненчо Балабанов. 

В пълната зала за настроението на гражданите със своите изпълнения се погрижиха артисти от танцов състав „Ритмика” към Народно читалище „Мелдия – 2012“ град Драгоман и танцовите групи от Центъра за култура град Димитровград, Република Сърбия. На финала всички деца получиха богати коледни пакети. Официален гост на събитието бе областния управител на Софийска област г-жа Росица Иванова.

EspressoNews

*Снимки: община Драгоман

 

 

Тагове