Община Драгоман официално представи новоизградените си обекти - резултат от проект за подобряване на водопроводната мрежа в Драгоман

1356 преглеждания

   Вчера, на 17-ти януари, в заседателната зала на община Драгоман, бяха представени резултатите от реализиран проект за подобряване на водопроводната мрежа. Както EspressoNews писа, проектът бе осъществен с финансовото съдействие на Европейския фонд за регионално развитие.

  По време на събитието бе представена презентация на тема „Водоподаването на община на Драгоман – дългият път към успеха“ и бе обявена експлоатацията на три сондажни кладенеца на територията на строителен полигон в село Владиславци и реконструкцията на съществуващия тласкателен водопровод  „Неделище” І-ви подем до черпателен резервоар ПС  - втори подем на град Драгоман – І етап.

Презентацията обхвана проблема, който започна още през 2012 година, когато се намали възможността за подаване на питейна вода за населението на град Драгоман и който достигна до издаването на разрешение за ползване в края на 2016 година на изградените части от напорния водопровод. По време на срещата се обърна  внимание на добрата съвместна работа на общината с ОбС и мина „Бели брег“. Разказа се за дейностите по пътя от проектирането и съгласувателните процедури до строителството и узаконяването.

В края на срещата всички участници затвърдиха желанието да продължат с усилията си в посока да се доизгради и останалата част от напорния водопровод, след извършено вече проектиране и избрани под условие фирми за строителство.

Участие в процеса взеха Андрей Иванов - кмет на община Драгоман, Никола Нитов – управител на ВИК ЕООД-София, инж. Цветилиян Йончев - проектант, управителите на фирмите-строители „Люник“ ЕООД и „Строймонтаж“ ЕООД, инж. Михаил Михайлов – изпълнителен директор на мина „Бели брег“, Методи Методиев - председател ОбС, Вера Костова – „Градиакт Консулт“ ЕООД - надзорна фирма, общинските съветници Атина Младенова и Славчо Тасков, представители от ВиК институциите, ангажирани с проблема, общинска администрация и жители на общината.

Реализацията на проекта е част от дейностите,  осъществявани от общинското ръководство с цел преодоляване на проблемите с водоснабдяването в града.

Повече информация може да намерите в сайта на общината.

 

EspressoNews