Четвърто фолклорно надиграване „Я тропнете, да тропнем” в град Сливница

2170 преглеждания

На 1-ви април за втора поредна година в град Сливница ще се проведе четвъртото фолклорно надиграване „Я тропнете, да тропнем”, под патронажа на Областен управител на Софийска област. Събитието е организирано от Фестивална програма „Приятели на България” в партньорство с Община Сливница и ще се проведе в Спортна зала „Арена Сливница”, с начален час 10:00 часа.

Участие могат да вземат любителски състави, клубове, школи, групи и други непрофесионални формации за български танцов фолклор. Форумът има състезателен характер, като танцьорите ще се съревновават в  две възрастови групи – до 16  и над 16 години, като всяка група изпълнява две автентични хора по свой избор с продължителност до 6 минути.

Изпълненията ще бъдат оценявани от професионално жури. Предвидени са парични награди, които ще бъдат разпределени между групи до 30 човека, с първа награда от 700 лв. и групи над 30 човека, с първа награда от 1000 лв.

Всяка формация, която има желание да участва във фолклорното надиграване може да подаде заявка за участие до 22.03.2017 г. по електронен път чрез сайта на Фестивална програма „Приятели на България”

Групите, участващи в категория до 16 години, заплащат такса за участие в размер на 10,00 лв. за всеки  участник, а групите, участващи в категория над 16 години – 12 лв. за всеки участник, чрез превод по банкова сметка, публикувана в сайта, като срока за заплащане е до 27.03.2017 г.

 

Източник: Фестивална програма „Приятели на България”