Пламен Димитров - президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България е член на журито на „Инвеститор на годината” 2016

1219 преглеждания

EspressoNews представя Пламен Димитров– член на журито на конкурса „Инвеститор на годината” 2016. Конкурсът се организира за единадесети път от Българска агенция за инвестиции и цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2016 г. Кандидатурите са на компании от всички сфери на икономиката, информационните технологии и здравеопазването. До сега престижният приз на Българска агенция за инвестиции са получавали „АББ България“, „Луфтханза Техник София“, „Хюлет Пакард България”, „Тракия Глас България”, „Агрополихим”, „Солвей Соди”, „Асарел-Медет“АД, „Девня Цимент” и „Либхер-Хаусгерете Марица“.

Пламен Димитров е президент на най-голямата обществена организация в страната – Конфедерацията на независимите синдикати в България. Машинен инженер по образование, кариерата на Пламен Димитров през  последните 26 години е свързана с правата на трудовите хора в България. През 1991 година той започва кариерата си като областен координатор на КНСБ за Варна. В следващите години е Изпълнителен секретар и вицепрезидент на организацията. През 2012 година е избран за президент на КНСБ. Пламен Димитров е член на управителното тяло на Международната организация на труда. Лидерът на КНСБ членува още в Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК).  Той е член и на Изпълнителния комитет на Европейската конфедерация на профсъюзите (ЕКП) и на Изпълнителния комитет на Паневропейския регионален съвет към Международната конфедерация на профсъюзите.

Кариера

Пламен Димитров е корабен инженер. Има магистратура по управление на човешките ресурси в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, Пловдив и специализации в Института за индустриални отношения и мениджмънт „ОКОМ”, както и в Медисън,  САЩ -  „Професионално обучение и кредитни съюзи”.

Г-н Пламен Димитров за конкурса: „Каква според Вас е ролята на конкурса за подобряване на икономическата среда в България?”

„Всяка година над 30 000 българи напускат страната заради ниските доходи. Ако искаме да задържим младите хора тук, трябват инвестиции, и то във високотехнологични производства, с висока добавена стойност и образована работна ръка. Затова приветствам конкурса „Инвеститор на годината“. Според мен това е една витрина на българската икономика, в която все по-често ще се оглеждаме с гордост и национално самочувствие.”

EspressoNews е медиен партньор на единадесетото издание на конкурса „Инвеститор на годината”.

EspressoNews