Община Божурище обяви секциите за гласуване и избирателните списъци за предстоящите избори за Народно събрание

2043 преглеждания

Във връзка с предстоящите на 26.03.2017 г. избори за Народно събрание, със заповед на кмета Георги Димов, на територията на община Божурище са образувани и утвърдени 12 избирателни секции. Повече информация за номерацията на Избирателните секции, обхвата и адресите, можете да намерите на официалната интернет страница на общината.

Община Божурище публикува на своята интернет страница и избирателните списъци на гласоподавателите на територията на общината. Всеки избирател може да провери дали е включен в списъка през Интернет на адрес http://www.grao.bg/elections/.

Сайтът предоставя и възможността да се подават "Искане за гласуване по настоящ адрес" по електронен път и да се регистрират издадените "Удостоверения за гласуване на друго място“ от общинските администрации след идентификация с електронен подпис. Друг вариант е чрез изпращане на SMS на номер 18429. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за избори за Народно събрание за въведения ЕГН. Ккато и чрез стационарен или мобилен телефон, с номер се 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO").

Кактo EspressoNews писа до предсрочни парламентарни избори се стигна след оставката на коалиционното правителство с премиер Бойко Борисов, която той подаде след загубата на президентските избори от кандидата на ГЕРБ, а опитите да се състави нов кабинет в рамките на 43-тото народно събрание се оказаха неуспешни.

 

Александра Джамалова