Кирил Вълчев, член на журито на "Инвеститор на годината" 2016: ”Конкурси като този за инвеститор на годината насърчават търсенето на успеха в България"

1482 преглеждания

EspressoNews представя Кирил Вълчев – член на журито на конкурса „Инвеститор на годината” 2016, който се организира от Българска агенция за инвестиции. Конкурсът цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2016 г. в България. Отличия в единадесетото издание на конкурса ще бъдат връчени в следните категории:  Инвеститор на 2016 г. (комплексна оценка); Инвестиция на зелено на годината; Инвестиция в разширяване на бизнес; Инвестиция в иновативен бизнес; Инвестиция в човешки капитал; Инвестиция в сливане/придобиване; Успешен стартъп; Община в България с най – много инвестиции за 2016 г.; Награда за социална инвестиция.

 

Кирил Вълчев е автор на обзорното политическо предаване „Седмицата“ на Българското национално Дарик радио, което обобщава най-интересното от изминалата седмица с депутати, министри, политолози, социолози, хора на образованието и културата. В сборника „52 седмици“ са събрани негови политическите есета, с които започва „Седмицата“ всяка събота.

В края на декември всяка година е водещ на предаването „Годината“ – 12 часа радио-маратон с участието на държавните и партийни лидери на България, част от който е и представянето на резултатите от класацията „Политик и събитие на годината“.

Като кореспондент на радиото отразява събития по целия свят и вече е бил в 168 от 193 държави – членове на ООН.

Работил е като репортер в редакция „Информация за чужбина“ на Българската телеграфна агенция.

Кирил Вълчев е завършил Националната гимназия за древни езици и култури „Свети Константин Кирил Философ“ и право в Юридическия факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

Адвокат със собствена кантора, която работи основно в областта на медийното право и правото на интелектуалната собственост. Автор на публикации в областта на конституционното и търговското право.

Юридически секретар на Съюза на българските национални електронни медии, в който членуват националните телевизии и радиостанции.

Бил е председател на Националната комисия за етика в електронните медии. 

 

Г-н Кирил Вълчев за конкурса: Как конкурсът „Инвеститор на годината” способства за подобряване облика на България за по-добро място за инвестиции?  

”Конкурси като този за инвеститор на годината насърчават търсенето на успеха в България. Дарик радио прави няколко подобни конкурса - за най-добрия град за живеене в България, за политик и събитие на годината, за мъж на годината, за най-добрите лекари в България, 40 до 40 и всяка година имаме възможност да се уверяваме, че признанието в тези конкурси се превръща в пример за подражание.”

 

EspressoNews е медиен партньор на единадесетото издание на конкурса „Инвеститор на годината”.

EspressoNews