Ден на шоколада в ПГ ''Велизар Пеев'' град Своге

2142 преглеждания

На 10 февруари 2017 г. в ПГ „Велизар Пеев“ се проведе традиционния ден, посветен на шоколада. Учениците от гимназията се включиха в изработването на шоколадови композиции, фигури и бонбони, а гостите на празника имаха възможността да наблюдават демонстрация по изработване на изделията и да се насладят на техния вкус.

Национална браншова организация за електрическа мобилност ИКЕМ се включи в деня, посветен на шоколада с демонстрация на електромобил в двора на училището.

Мероприятието беше организирано с подкрепата на Монделийз Продакшън ЕООД и ЗИВ ЕООД, а гости на празника бяха представители на Индустриален клъстър ИКЕМ, експерти от МОН, началник на РУО София-регион, зам.-кмет на Община Своге и представители на бизнеса.

В края на деня г-жа Ани Маринкова – директор на Монделийз Продакшън ЕООД, ФШИ – град Своге, връчи подаръци и награди на наши ученици, които бяха на производствена практика във фабриката.
Специални награди получиха Теодора Пашова от 9 „В“ клас, Пламен Кръстев, Венцислав Славков и Цветан Симеонов от 12 „Д“ клас, които спечелиха конкурса за рекламен слоган на Монделийз продукт и девиз на Деня на шоколада.

EspressoNews