Семейството на малката Александрина има нужда от помощ

2368 преглеждания

Граждани от Своге призовават да се помогне на малката Александрина Иванова Иванова, на която е поставена диагноза Спинална мускулна атрофия (СМА) ТИП 1, рядко генетично заболяване, причиняващо дегенерация на моторните неврони с тежко засягане на двигателната функция.

Публикуваме призива им без редакция, с надеждата, че ще можем да помогнем на семейството да събере необходимите средства за лечението в чужбина.

Здравейте!

СЕМЕЙСТВОТО НА ТАЗИ МАЛКА ПРИНЦЕСА ТОВА АНГЕЛЧЕ ИМА НУЖДА ОТ ПОМОЩ!


Обръщам се към Вас,с молба за ПОМОЩ!


Това е Александрина Иванова Иванова. На 10-02-2017 поставиха диагноза Спинална мускулна атрофия (СМА) ТИП 1, рядко генетично заболяване, причиняващо дегенерация на моторните неврони с тежко засягане на двигателната функция. На 22-02-2017 диагнозата е потвърдена и от генетичното изследване.


За съжаление, всички професори, които обиколихме ни казаха, че лечение в България няма. Като обясниха, че детето няма да има шанс да живее.
След много четене, обаждания и писане имейли до клиники в Чужбина установихме, че има шанс и нашето малко слънчице да живее.


Оказа се , че в Милано, Италия има специализирана болница, която провежда обучения на родители, които имат деца с това заболяване. Посещението им там е необходимо, защото те предлагат и животоподдържащи апарати, както и специални рехабилитации, които се правят всеки ден.


Има шанс да кандидатстват за експериментално лечение, но време няма! Едно от изискванията е децата да са до 6 месечна възраст. За съжаление, са необходими средства за да може да заминат в най-кратък срок. Затова молим всички, които имат възможност и желание да ни помогнат! Днес или най-късно утре ще сложим кутии в магазините в Световраче.

Дарителска сметка: BG50TTBB94001526947587

BIC TTBB BG 22

Сметката е в Експрес Банк на името на майката: Мария Йорданова Обретенова Иванова

Благодаря на всички които ще помогнат!!!