Приемат се номинации за "Най-изявени млади личности на България за 2017 г."

1403 преглеждания

Junior Chamber International Bulgaria (JCI Bulgaria) търси десетте най-изявените млади личности на България за 2017 г. 

Номинациите се събират за трета поредна година у нас в рамките на световноизвестния проект The Outstanding Young Persons – TOYP („Най-изявените млади личности”). Проектът цели всяка година да бъдат отличавани млади хора, които изпъкват с качествата си в избраните от тях професионални области на развитие и които могат да послужат за пример на младите хора по света.

Номинациите ще се приемат до 23:59 ч. на 15 март 2017 г. чрез попълване на електронен формуляр на интернет страницата на програмата: http://toyp.jci.bg/. Номинираните трябва да са млади мъже и жени на възраст между 18 и 40 г., които притежават българско гражданство, и които имат доказани постижения в една от десетте категории:

  • Бизнес, икономика и/или предприемачество
  • Политически, правни и/или държавни въпроси
  • Академично лидерство и/или постиежние
  • Културно постижение
  • Морално лидерство и/или защита на околната среда
  • Принос към децата, световния мир и/или правата на човека
  • Хуманитарно и/или доброволческо лидерство
  • Наука и/или технологично развитие
  • Личностно развитие и/или постижение
  • Иновация в медицината

Номинациите ще бъдат проверявани за достоверност и съвпадение с изискванията от екипа на JCI и след това одобрените номинации ще бъдат оценявани от специално подбрано жури. Отличените бележити, преуспели и амбициозни млади хора със значителен принос за обществото в България, ще получат своите призове на официална церемония в сердата на годината. 

Десетимата победители ще бъдат номинирани за международната програма TOYP, като така ще получат шанса да се наредят сред 10-те най-изявени млади личности на света за 2017 г.

Повече подробности за програмата, категориите, изискванията за номинация и др. може да се намери на официални сайт на програмата:  http://toyp.jci.bg и във Facebook на адрес: https://www.facebook.com/toypbulgaria/.

Основите на отличията TOYP са поставени в САЩ през далечната 1938 г. като през годините преминават през редица трансформации. От 1983 г. те започват да се провеждат и в други държави, където има представителства на JCI. С отличеието през годините са удостоени личности като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър и пр.

EspressoNews е медиен партньор на конкурса "Най-изявени млади личности на България за 2017 г."

EspressoNews