Професионална гимназия по транспорт „Н.Й.Вапцаров“ гр. Сливница с нов модерно оборудван кабинет

4036 преглеждания

На 15-ти февруари бе официално открит модерен кабинет за обучение - двигатели с вътрешно горене в Професионалната гимназия по транспорт „Н.Й.Вапцаров“- град Сливница, научи EspressoNews от общината.

Лентата на чисто новия кабинет прерязаха кметът на Община Сливница г-н Васко Стоилков, г-н Димитър Делчев – депутат от 43-то Народно събрание и директорът на училището г-жа Лидия Франк.

Реализирането на проекта е по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Модернизиране на системата на професионалното образование“ на стойност 80 000 лв., който ПГТ „Н.Й.Вапцаров“ спечели през 2016 г.

Със средствата по проекта и с цел подобряване качеството на професионалната подготовка на учениците, беше основно ремонтиран и модерно оборудван кабинетът по ДВГ с макети, функциониращи разрези на бензинов и на дизелов двигател с всички системи и механизми, функциониращи демонстрационни модели на двутактови и четиритактови бензинови и дизелови двигатели с вътрешно горене.  

С цел подобряване подготовката на учениците по управление на МПС беше закупен нов учебен автомобил, а кабинетът по Безопасност на движението по пътищата беше оборудван с ново светлинно табло с дистанционно управление с над 260 пътни знака.

Реализираните дейностите по проекта и инвестициите в обогатяването и модернизирането на материалната база ще допринесат за повишаване качеството на професионалната подготовка в ПГТ „Н.Й.Вапцаров” и за укрепване на връзките между  училището  и бизнеса.

Освен щастливите ученици и прекрасният колектив на училището, на празника присъстваха г-жа Илонка Славчева – началник на отдел ИОМД в РУО на МОН – София-регион, г-жа Ани Иванова – секретар на Община Сливница, г-н Николай Стоянов - управител на „Балгериън Трак Сървис“, партниращата стопанска организация, съфинансирала реализирането на проекта, както и г-н Калин Кокошаров – председател на Училищното настоятелство, съосновател, акционер и изпълнителен директор в компанията ‘‘Yellow taxi 91119‘‘.

Александра Джамалова