Ремонтират аварийно улици в Своге

1489 преглеждания

Започна аварийното запълване на дупките по улиците в град Своге, които се отвориха поради тежката зима, информира Венцислав Младенов, страши специалист „ПАО“ в общината. Първите ремонти са на улиците около СОУ „Иван Вазов“, ул. „Староселска“ и гробщиния парк, като ще продължат по посока центъра на града. За осъществяване на дейностите са ангажирани хора по програмата за временна заетост към общината и представители на фирмата „Искър 2000“. Те работят под надзор на нает за целта специалист по качеството.

Очаква се до средата на месеца аварийните ремонти да бъдат приключени и градската инфраструктура да бъде възстановена. Наред с това, общината стартира и дейността по възстановяване и подготовка на градинките за пролетно-летния сезон, ремонт и освежване на обществените сгради и почистване на всички отводнителни съоръжения – канавки, шахти и др.

От общината изразяват надежда, че и агенция „Пътища“ в София област ще започне да възстановява и ремонтира републиканската пътна мрежа, която също пострада, както от лошите метеорологични условия, така и от използването на пътя през Искърското дефиле като обходен, във връзка с ремонтите и авариите по автомагистрала Хемус.

EspressoNews