Празничен концерт на самодейците от община Божурище напълни салона на в НЧ "Христо Ботев - 1934 "

1799 преглеждания

Тържествен  концерт, посветен на Първи март, деня на самодееца и Националния празник  на България се проведе вчера, на 1-ви март, в салона на в НЧ "Христо Ботев - 1934 " град Божурище.

Концертът започна в уговорения час в препълнена зала. Всички изпълнители се бяха подготвили подобаващо.  Празничната програма започна с изпълнение на Дамски камерен хор. Дамите се представиха пред публиката с новите си тоалети с бродерия.  Концерта продължи с  танцови и вокални изпълнения от най – малките участници  от Модерен балет „Невиданс“,  Детска вокална група „Палави ноти” и Клуб по спортни танци "София  данс”. Разнообразната програма продължи с прекрасните изпълнения на  Детски фолклорен ансамбъл " Божурчета“, Школа за танцови изкуства  „Бекирски”, Фолклорна формация „Играорци“  и Вокална група „Разноцветни”.  Финалната част на  концерта беше обособена като фолклорен блок. Публиката се наслади на български народни танци от различни фолкорни области в изпълнение на  Танцова група”Огин”,  Танцова група „Хера”, Клуб за народни танци „Хоро” и  Танцова група „Животвор” от село Пролеша.

Така всички присъстващи отбелязаха 1-ви март - Ден на любителското художествено творчество, както и тези, които правят празниците на другите – самодейците. „ Нека ги поздравим най-сърдечно с празника и им благодарим за това, че чрез всички тях изкуството присъства в живота на община Божурище  -  всеки ден. Пожелаваме им бъдещи творчески изяви и много, много здраве!“ – бяха думите на организаторите от читалищното настоятелство.

И тъй като наближава 3-ти март, с тържественият концерт, всички участници и гости предварително почетоха и националния празник на България.

Заместник кмета на община Божурище  – г-жа Владислава Симеонова  поздрави вскички присъстващи по повод празниците и всеотдайността в изпълненията на участниците.

Концертът се състоя благодарение на съвместната работа на читалищата на територията на община Божурище и  СУ „Летец Христо Топракчиев“.

Десислава Василева