Възможностите на програма „Еразъм +“, бяха представени в Своге

1296 преглеждания

На 28.02.2017 г. в гр. Своге се проведе информационен ден за Европейската програма за образование, обучение, младеж и спорт - „Еразъм +“. Лекторите от Центъра за развитие на човешките ресурси представиха на присъстващите начина на кандидатстване, перспективите, които се откриват пред младите хора, включили се в „Еразъм +“.

Събитието се организира по съвместна инициатива на кмета на общината г-н Емил Иванов и Центъра. Срещата бе открита от г-жа Нина Копринджийска – заместник- кмет на община Своге с ресор образование, култура и социални дейности, която изказа благодарности към лекторите, гостите и директорите на училища и детски градини в общината, които се включиха в нея.

През 2017 г. се отбелязват 30 години от създаването на програма „Еразъм“. От стартирането й през 1987 г. до днес в програмата са се включили повече от 5 милиона души. Тя дава възможност на млади хора, студенти, ученици, възрастни обучаеми, учители, доброволци и хора, работещи с младежи да разширят своя хоризонт, да стажуват и се обучават в страни от ЕС, да получават нови възможности и начини на работа. Програмата „Еразъм +“ дава шанс за по-добра професионална реализация на младите хора като развива техните умения, опит и увереност.

EspressoNews