Как община Костинброд отпразнува 3-ти март през погледа на Ива Ненова - участник в Работилница за репортери

1331 преглеждания

За честването на националния празник на Република България бе подготвена специална програма от община Костинброд.
На централния площад „Иван Вазов“ се проведе тържествена заря-проверка.
Със сваляне на шапки и падане на колене, участниците в церемонията и присъствищите граждани отдадоха почит на героите загинали в боевете за свобода и незавимост на Родината.
Техните имена се произнесоха на фона на траурния марш на Българска войска „Покойници“, след това последва химнът на България.
Проверката завърши с тържествена заря в небето, като в церемонията участваха военно формирoвание 34420, с командир подполковник Благовест Николов.

Освен това, кметът на общината, държа реч за значението на трети март!
“Днес свободата и достойнството на България зависят от всички нас, от усилията ни по демократичен път да защитаваме правата си, да се борим за по-добър и справедлив живот и да изграждаме демокрация от европейски тип", са част от думите на кмета.
На официалната трибуна присъстваха и г-н Любен Кънчев, г-жа Габриела Георгиева, г-жа Теодора Гогова -зам.-кметове на община Костинброд, всички общински съветници, г-н Радослав Асенов - кмет на община Годеч и специални гости. Програмата продължи със спектакъл на децата от ДЦРДУ и ЦОП ”Промяна”. 

Зрителите се насладиха на историята “Училище за фантазьори“, като в спектакъла участваха и Стефан Милков и Стефания Здравкова.
Завършек на вечерта бе спектакълът „Споменът за утре“ на танцовата трупа на Нешка Робева, в който бяха включени песни, като „Черен влак се композира”,  “ Зайди зайди ясно слънце“, „Вървят ли двама“ и „Две следи“.Цялата програма за Трети март бе много добре подготвена, от тържествената заря, отдаването на почести и речта на кмета, до двата прекрасни спектакъла - „Училище за фантазьори“ и „Споменът за утре“! Едно прекрасно преживяване!

*Снимки: Община Костинброд (kostinbrod.bg)

Материалът е изготвен от Ива Ненова, ученичка в 10 клас, СУ „Д-р Петър Берон“, гр. Костинброд за ученическия проект на Еспресо Медия "Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България".

Проектът "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България" се осъществява под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел  и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaАвтомотор Корпорация АД, ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, TBI InfoИнтегралОСКАР-ЕЛSamsoniteБигла 3Go4Raw.

 

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  

Българската национална телевизия

 

Медийни партньори

BULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgObekti.bgИА Кросс