Таекуондистите от СК „Один“ ще полагат изпит пред Гранд Майстор Ким Унг Чол, 9 дан - вицепрезидент на Международната федерация по Таекуон-до ITF

1759 преглеждания

На 28-ми март в залата на „Одинци“ в град Панагюрище, ще се проведе изпит за колани за  таекуондистите от СК „Один“.

Своя дебют ще направят Мирослав Рангелов на 12 г. и Любомир Карагьозов на 14 г. от град Божурище, както и още 7 деца от Софийската група в 79 СУ "Индира Ганди". Наред с двете сестри от Божурище Силвия и Йоанна, за чиито успехи EspressoNews вече писа, сега са избрани още две деца, които работят упорито и скоро се очаква да участват и в състезания.

Лично пред гранд мастер Ким Унг Чол 9 дан - основоположник на Таекуон-До ИТФ в България, от София и Божурище ще се явят общо 17 трениращи. При успешно представяне на изпита, ще нарасне бройката на състезателите и шансовете за повече медали.

„Много добро представяне направиха състезателите ни на провелото се Държавно първрнство в Пловдив на 4-ти и 5-ти март. Пет деца завоюваха медали в дисциплината спаринг: Каталина Йорданова -сребро, Михаил Иванов - сребро, Силвия Колева - бронз и Йоанна Мантзуни - бронз. В отборните битки, при девойки младша възраст, отбора ни триумфира със златния медал, като част от него беше Петя Пенчева от групата в София. Вярвам , че посоката е правилна и пожелавам на всички на предстоящия изпит да докажат , че могат , че знаят и трудностите няма да бъдат пречка за мечтите им. Успех деца!“, сподели Пенко Пенчев - треньор на клуб „Один“ в София и Божурище.

Александра Джамалова