100 дървета ще бъдат засадени в Божурище на Благовещение

1870 преглеждания

СУ „Летец Христо Топракчиев” град Божурище, кани своите възпитаници и родителите им да участват в засаждането на 100 дръвчета, спечелени от третото издание на кампанията "ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ" - Пролет 2017.

Мястото, на което е предвидено да бъде направено залесяването на 85 иглолистни дръвчета и 15 дъба са дворните пространства на училищните сгради. Акцията ще се проведе в събота, 25.03.2017 г., като ентусиастите ще се съберат в 10:00 часа, като по този своеобразен начин ще бъде почетен Денят на майката в българската културна традиция - Благовещение, както и междунадния ден на водата, който отбелязваме днес.

"ХИЛЯДИ ДЪРВЕТА ЗА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ" се организира и управлява от Фондация "77", регистрирана като естествено продължение на инициативата "Когато станем 100 000 ще посадим гора", която има за цел засаждане на милиони нови дървета за България, с участието на колкото се може повече млади хора, училища и детски градини, като до този момент има засадени над 170 000 нови дървета за България.

EspressoNews