Община Костинброд обяви свободните места в детските градини за следващата учебна година

1109 преглеждания

Община Костинброд обяви свободните места за прием в детските градини на нейна територия за учебната 2017/2018 година.

При кандидатстване е необходимо родителите да попълнят заявление по образец. То се подава до директора на едно от детските заведения и важи за всички градини на територията на общината. Срокът за подаването им е от 01.04.2017 г. до 10.05.2017 г.

Класирането се извършва по график, определен от Общинската администрация, който се публикува на нейната интернет страницата и се обявява на видно място в детските заведения от директорите им.

Класирането се извършва от комисия за всички обявени свободни места.

Първото класиране ще бъде обявено на 31 май 2017 г., отново на интернет сайта на община Костинброд и в списъци в детските заведения.

10 дни след обявяването на списъците, родителите или настойниците на приетите деца трябва писмено да потвърдят записването при директора на съответното детско заведение, като подават заявление за прием по образец,  заедно с необходимите документи, доказващи общи и социални критерии.

Класираните деца могат да бъдат записвани на място в детските градини, като графика за това ще бъде обявен на 31 май 2017 г. При записване родителите или настойниците трябва да се информират за необходимите документи и медицински изследвания, които трябва да бъдат предоставени.

Цялата информация за свободните места, сроковете и процедурите за кандидатстване, както и образци на документи, можете да официалния сайт на община Костинброд.

Източник: община Костинброд