Крем супа с картофи и коприва

3055 преглеждания

Необходими продукти:

коприва - 200-300 г

моркови - 1 брой

картофи - 3 броя

магданоз - 1/3 връзка

лук - 1 глава

сол на вкус

олио

яйца - 1 брой

сметана - 3-4 с.л. заквасена или гъсто кисело мляко

 

Начин на приготвяне:

1. Сложете почистените и нарязани картофи и морков да врат с 1 л вода. Щом леко поомекнат, добавете лука, попарената коприва и доварете до пълно омекване зеленчуците. 

2. Добавете с сол и черен пипер на вкус, малко мазнина и след 2-3 минути се свалете от котлона. Пасирайте направо в тенджерата. 


3. Отделно разбийте много добре яйцето със сметаната и внимателно темперирайте застройката със супата. 


4. Сервирайте крем супата с картофи и коприва и с прясно накълцан магданоз. По желание поднесете с натрошено сирене или сварени яйца.

 

EspressoNews