За липа, офика, ясен и явор ще се грижат възпитаниците на на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“

1887 преглеждания

Учители и ученици от 12 клас на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“-гр. Костинброд засадиха 20 дръвчета в двора на училището си, заедно с ръководството на община Костинброд.

Липа, офика, ясен и явор бяха дръвчетата, предоставени от Териториално поделение „Държавно горско стопанство Сливница“, които възпитаниците и ръководството на гимназията засадиха с кмета на града г-н Трайко Младенов, председателя на Общински съвет-Костинброд  д-р Атанас Тенев , секретарят на общината и експерти от администрацията, както и инж. Стефан Кисьов – зам.директор на ТП-ДГС Сливница, Митко Христосков – главен лесничей в ДГС Сливница, г-н Митко Василев – началник ГСУ “Костинброд” и г-н Павел Младенов – горски стражар в ГСУ “Костинброд”.    

Присъстваха още г-н Светослав Иванов – директор на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ и г-н Мирослав Маринов – професионален озеленител, който асистираше с професионални съвети при засаждането на дърветата и тяхното целогодишното оформяне и поддържане.

 Събитието е част от кампанията на община Костинброд  „Да подобрим града ни като засадим дръвче“, която е част от тазгодишното издание на Седмица на гората.   

Участниците в засаждането си пожелаха фиданките да се превърнат в големи дървета, които да бъдат допълнение към новата визия, която ще придобие учебното заведение след предстоящия през тази година ремонт там.

EspressoNews